18 Aralık 2011 Pazar

Kapı Süsü yapalım

Uğur Gürsoy'un meşhur Fırat'ı, benim küçük aşkımın dediği gibi gözüme kestirdiğim her şeyi "bir yaparım ki ben bunla:)" repliği ile toplama yeteneğim hayli gelişkin. O şeyi de muhakkak yapmam lazım yoksa rahat needir bilemem.

www.10marifet.org da yapımını gördüğüm kapı süslerinden yapayım dedim, biriktirdiğim yoğurt kovalarının kapaklarından biriyle. Evlenirken bir-iki parça eşyayı süslediğimiz mor file kumaş vardı bir de yine aynı sebeple aldığım minik çiçekler;evde itinayla saklanan. Gelinliğimin incilerinin kopması olasılığına karşılık gelinlikçimin verdiği inci boncuklar. Arkadaşımın evine ev hediyesi olarak yaptığım ip mutfak perdesinden artan simli beyaz ip.

İlk önce küçük bir kase yardımıyla kapağın üzerine kapağı keseceğim çizgiyi çizdim ve kestim.


Daha sonra oluşturduğum bu çemberi iple sardım.


Mor fileyi elimde pilelli halde diktim ve daha sonra incilerle çemberin üzerine sabitledim.





Son olarak da çiçeğini taktım:)


Biraz basit oldu aslına bakarsanız ama severek kullanıyorum:)Elinde malzemesi, kullanmadıkları yapma çiçekleri bol olanlar için silikon tabancayla birlikte muhteşem sonuçlar verebilir:))

2 yorum:

  1. 10marifette sanırsam benden başka yoğurt kovası kapağından kapı süsü yapan yok. :) aradım bulamadım. bunu bulan ben olaraktan(en azından şuana kadar öyle) gayet başarılı buldum.ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Kim olduğunu hatırlamıyorum doğrusunu isterseniz:) Çok uzun zaman önce bakmıştım, aklıma düştü yaptım:) Beğenmenize de ayrıca çok sevindim:)

    YanıtlaSil